Добро дете

ДОБРО ДЕТЕ – књиге које оплемењују дечију душу

„Добро дете“ је едиција књига за децу која има за циљ да подстакне код деце развој оних особина које су одувек красиле велике и незаборавне личности – веру, храброст, доброту, истинољубље, несебичност, љубав…јер то је оно што истински испуњава човека и чини га срећним.

Деца памте приче из детињства, везују се за те приче и њихове јунаке, и копирају их у свом животу, па је врло корисно да се деци док су још мала читају приче које промовишу врлине и добра дела, као и да им се када мало порасту поклањају књиге са таквим темама, да их сами читају.

Кроз књиге едиције „Добро дете“ позивамо родитеље, баке и деке, тетке и тече, ујаке и ујне, стричеве и стрине, кумове и пријатеље…да помогну деци коју воле, да поред стицања знања и вештина неопходних за живот, сачувају и у својим старијим годинама све оне врлине које деца најчешће имају док су мала, врлине које једном речју можемо назвати – доброта.

Јер каква нам одрасту деца, такав ће бити и свет у којем ћемо и ми и они убудуће живети.

Удружење „Добродетељ“ је основано ради очувања и развоја јеванђељских врлина и традиционалних вредности, врлина које су одувек красиле припаднике српског народа, и вредности које су вековима биле важне како српском народу у целини, тако и сваком припаднику нашег народа посебно Те вишевековне националне врлине, као што су гостољубље, милосрђе, храброст, доброта…као и врховне националне вредности као што су Православље, Отаџбина и Породица, су данас угрожене, и чак се често замењују својим потпуним супротностима.

Стога у жељи да подржимо опстанак наших вековних врлина и вредности, које и данас дели огромна већина српског народа, покренули смо издавачку делатност за децу и омладину, како би покушали да најбоље од нашег народа пренесемо новим генерацијама.

Верујемо да издаваштво неће бити једини начин за промоцију свега доброг српској деци, и да ћемо у будућности налазити и друге путеве да оплеменимо доброте жедне дечије душе.

Придружите нам се!